вівторок, 4 грудня 2012 р.

І знову трохи кулінарії - пісні пончики

Так як у середу розпочався різдвяний піст я частенько затримуюсь на кухні як не крути, а м'ясом насичуєшся швидше, аніж рибою Пробую себе у пісній випічці - і ситно і зручно. І ніби добавка до першого, але і з салатом можна попоїсти.



Отже рецепт

Інгрідієнти

25 гр. дріжджів (якщо використовуєте сухі, то 1 ст. ложка)
1 ст. води
2 ст. ложки цукру
1,5 ч. л. солі
3,5 - 4 ст. муки
5 ст. л. олії

Розводимо дріжджі з водою, додаємо цукру та 1 ст. муки. Це все перемішуємо і ставимо підрости у тепле, темне місце десь на хвилин 20-25.

Потім додаємо сіль, олію і решту муки. Тісто добре замішуємо (по консистенції воно має не прилипати до рук) Я спочатку розмішую міксером (спіральними насадками), а потім мішу добре руками. Ставимо знову підрости десь на 1 - 1,5 год (все залежить від якості дріжджів і замісу). Коли тісто підросте вперше, його добре перемішати і дати підрости знову до верху.

Коли тісто підросло ми ліпимо з нього кульки, всередину кладучи будь-яку начинку (вона може бути і солодка і ні).

Я вже пробувала робити з картоплею і з капустою.

Якщо ви використовуєте в якості начинки капусту, то після того як ви її добре протушите, не забудьте її віджати (відтиснути рідину), а то ваші пончики не вийдуть - потече сік і тісто не зліпиться. Дати нашим пончикам підрости так хв 15.

Просмажуємо пончики класично - у кастрюльці з олією до золотистого кольору.
СМАЧНОГО!

2 коментарі:

Залишайте свої коментарі-вони мене надихають.